Grondwerken

grondwerken

Opzoek naar grondwerken ?

Een nieuw bouwproject start met een solide basis. Met grondwerken van Renovatiewerken JK maak je een vliegende start door de voorbereidende werkzaamheden bij een bouwproject op de juiste wijze uit te laten voeren. In overleg met de klant zullen we eerst een doelgericht plan opstellen, vervolgens kunnen we de grondwerken uitvoeren met als resultaat de juiste omstandigheden om verder aan de slag te gaan. Op deze pagina bieden we alvast een beknopt overzicht van onze dienstverlening, neem voor advies op maat gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Grondwerken Prijs

Een veel gestelde vraag die we krijgen is wat kosten grondwerken nu ? Hieronder leggen we uit wat de gemiddelde eenheidsprijs is per m3

Je moet rekening houden voor grondwerken prijs per m³ van tussen de 6 à 10 euro per m³ – exclusief btw voor een kleine bouwput. Voor een grotere bouwput (400 à 500 m³) moet je dan weer rekenen op een grondwerk kostprijs per m³ van 2,5 à 3 euro per m³. Uiteraard moet je nog andere factoren in rekening brengen voor de exacte prijs. Bekijk onze tabel hier benenden voor meer prijzen.

Grondwerken  EURO
Graafwerk, funderingssleuven tot 2,5 m 16,90
Aanaarden met grondaanvoer 26,20
Zonder grondaanvoer 12,20
Aardingselektrode, aardingslus m 6,80
Aardingskit, woning 100 m² st 326,80
Grondonderzoek: toestel 10 ton, incl. verplaatsing toestel en 3 sonderingen FF 819,30
Grondonderzoek 3 sonderingen (2,5 ton)   599,00
Graaf- en stutwerken    EURO
Graven van greppels of sleuven, 80 cm diep, 50 cm breed, lichte grond m 30,60
Graven van greppels of sleuven, 80 cm diep, 50 cm breed, zware grond m 66,70
Manueel graven van sleuven, 80 cm diep, 50 cm breed, lichte grond m 15,30
Manueel graven van sleuven, 80 cm diep, 50 cm breed, zware grond m 33,30
Manueel ontgraven voor onderschoeiingen, zonder vervoer 227,70
Mechanisch graafwerk voor kelders en verluchte ruimten, zonder vervoer 16,10
Machinaal aanvullen van bouwput met lichte grond, rondom funderingen 2,50
Machinaal aanvullen van bouwput met lichte grond, tussen funderingen 7,60
Machinaal aanvullen van sleuven met lichte grond 5,10
Schoorwerken, in buis m 16,30
Ondervangingswerken, ondermetselen 663,50
Installeren bronbemaling, diepte tot 4 meter st 420,70

Grondwerken voor een goede start

Bij het voorbereiden van een nieuw bouwproject is het van belang vanaf de basis te starten. Je kunt immers niet een woning bouwen door bij de schoorsteen te beginnen. Naast afbraakwerken van de oude bebouwing regelt Renovatiewerken JK ook alle werkzaamheden en diensten met betrekking tot de grondwerken die uitgevoerd moeten worden. De omvang van het project speelt een belangrijke rol bij de planning, van een schuur tot een kantoorpand. We leveren steeds opnieuw maatwerk oplossingen waar je mee vooruit kunt.

Verschillende diensten bij grondwerken

We zullen enkele werkzaamheden opsommen, voor een totaaloverzicht van onze dienstverlening kun je gerust even informeren bij onze specialisten.

  • Een braak liggend stuk land moet voorbereid worden op de nieuwe toepassing. De bestaande bodem moet zuiver opgeleverd worden voordat het mogelijk is met de bouw te starten.
  • Er is bij een bouwproject een fundering nodig, we kunnen de voorbereidende werkzaamheden hiervoor uitvoeren zoals het aanleveren van het juiste zand en het egaliseren van het oppervlak.
  • Om de diverse materialen aan te voeren is er vaak zwaar materieel nodig. Renovatiewerken JK heeft beschikking over de juiste apparatuur en wagenpark, bij specifieke uitdagingen kunnen we altijd een beroep doen op specialisten binnen ons netwerk.
  • Tijd is geld, we weten uit ervaring dat er sneller resultaat kan worden verkregen wanneer er vooraf een goed plan wordt opgesteld. Met een begrijpelijk plan weten niet alleen de uitvoerenden hoe de vork in de steel zit, het maakt het proces ook meer inzichtelijk voor de klant.
  • We zorgen er bij de grondwerken altijd voor dat de omgeving zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden. Beter een goede buur dan een verre vriend, als bedrijf zijn we tevens het visitekaartje voor de opdrachtgever.

Communicatie bij afbraakwerken is van groot belang, neem daarom eerst contact met ons op om het project vooraf te bespreken, op basis daarvan kunnen we ook een vrijblijvende offerte uitbrengen.Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Onze Diensten