Renovatiewerken

Renovatiewerken

Een huis kan meerdere generaties huisvesten, mits je op tijd renovatiewerken uitvoert. Denk hierbij aan dakwerken, gevelrenovatie of de elektra vernieuwen. Naast onderhoud en reparatie zijn er continue innovaties op het gebied van isolatie, energiebesparing en veiligheid. Uiteraard wil je als bewoner dat de faciliteiten in huis aansluiten op de behoefte, en die kan veranderen in de loop der jaren. Renovatiewerken kunnen ingrijpend zijn, daarom is het verstandig samen te werken met een ervaren organisatie in de regio . Renovatiewerken JK is dé specialist op het gebied van dienstverlening op het gebied van onderhoud, reparatie en renovatie in en rond de woning.

Het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden aan je huis, flat, gebouw of andere structuur zal je helpen om je dagelijks leven comfortabeler te maken. Het is ook een kans om de waarde van je eigendom te verhogen.

Je flat of huis renoveren is een kans om je huis een nieuw leven te geven. Het is ook een kans om te renoveren in overeenstemming met je nieuwe behoeften en levensstijl. Renovatie biedt je ook de mogelijkheid om de nieuwste innovaties in je huis of appartement te integreren, of het nu gaat om bouwmaterialen of domotica!

Renovatiewerken kunnen ingrijpend zijn

Renovatie

Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij renovatiewerken . Je zult vooraf een goede planning moeten maken. Het is van belang om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, hoe ga je de werkzaamheden financieren en wie gaat het project uitvoeren? Bij Renovatiewerken bieden we niet alleen onze diensten aan in de vorm van mankracht, we denken ook mee met de specifieke wensen van de klant. We weten uit ervaring dat renovatiewerkzaamheden een flinke belasting kunnen leggen op de bewoners van het pand, immers worden de meeste projecten uitgevoerd in bewoonde staat. Door planmatig te werk te gaan wordt de overlast tot een minimum beperkt, daarnaast kan een goede voorbereiding ook kostenbesparend werken. Niet alleen direct na de renovatiewerken, maar ook later door bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen te treffen.

Praktische tips voor renovatiewerken

Hier zijn enkele aandachtspunten alvorens met de werkzaamheden te starten. Neem voor meer advies of een vrijblijvende offerte gerust even contact op met Renovatiewerken JK, we helpen je graag verder!

 • Verzamel informatie: Hoe meer je weet, hoe beter je keuzes kunt maken. Via internet kun je veel informatie verzamelen, er zijn bouwbeurzen en vraag eens rond in je omgeving. Bepaal wat je aanstaat, maar ook wat je juist niet wilt.
 • Bepaal je eigen capaciteiten: Er zijn gelukkig veel zaken die je zelf kunt uitvoeren of voorbereiden. Maar wees realistisch en neem niet teveel hooi op je vork. Soms heb je gewoon een specialist nodig als Renovatiewerken JK , het kan je tijd en geld besparen door diverse werkzaamheden uit te besteden.
 • Bepaal het budget: Niemand heeft eindeloos diepe zakken, door vooraf een streefbedrag te bepalen kan er veel effectiever een planning worden gemaakt. De aannemer kan hierbij van dienst zijn, houd er rekening mee dat de communicatie met de aannemer ook van belang is.

Keukenrenovatie

Een keuken hoeft niet altijd compleet vernieuwd te worden. Met intensieve reiniging, reparatie en enkele slimme ingrepen kan een keukenrenovatie binnen korte tijd weer helemaal opgefrist worden.

keukenrenovatie

Badkamerrenovatie

Een nieuwe badkamer is schrikbarend duur, vaak kun je met badkamerrenovatie enorm veel kosten besparen en toch genieten van alle moderne faciliteiten die je wenst in de badkamer van nu.

badkamerrenovatie

Zolderrenovatie

Met zolderrenovatie maak je eindelijk optimaal gebruik van de zolder.

zolderrenovatie

Meer vragen? Neem dan contact op met Renovatiewerken JK voor advies of een vrijblijvende offerte.

Hoe schat je de kosten van renovatiewerkzaamheden?

De meest betrouwbare manier om de kosten van renovatiewerkzaamheden te schatten, voordat je een woning koopt of een huis of appartement renoveert om het sneller en tegen de beste prijs te verkopen, is om een schatting te laten uitvoeren door een professional die de locatie van de toekomstige werkzaamheden bezoekt.

Om je te helpen de kosten van je werk online te schatten, hebben we een gids voor renovatieprijzen samengesteld. Je vindt de gemiddelde prijs per m2 volgens het type woning dat gerenoveerd moet worden en het soort werk dat moet worden uitgevoerd. Je vindt er ook voorbeeldoffertes om je een idee te geven van het budget dat je nodig hebt voor het werk.

Meest voorkomende zoekopdrachten

Voorbeelden van renovatiekosten

De onderstaande prijzen worden alleen als richtlijn gegeven en kunnen variëren afhankelijk van een aantal criteria (prijs van grondstoffen, prijs van arbeid afhankelijk van de regio, complexiteit van het project, materialen die bij de renovatie worden gebruikt).

Beschrijving werkzaamhedenPrijs
Dakrenovatie€180 tot €260 per m2
Ramen renoveren€10.000 tot €20.000
Volledige gevelrenovatie€20 tot €120 per m2
Dakonderhoud€10 tot €25 per m2
Badkamerrenovatie€3.000 tot €15.000
Keukenrenovatie€1.500 tot €15.000
Elektrische upgrades€50 tot €100 per m2
Een verwarmingssysteem installeren€10.000 tot €20.000
Koeling€120 tot €3.000 per m2
Loodgietersinstallatie€800 tot €2.000
Sanitair€1.000 tot €8.000
Muurisolatie€20 tot €90 per m2
Muur schilderen€20 tot €40 per m2
Vloeren opnieuw schilderen€20 tot €100 per m2
Trap plaatsen€1.500 tot €8.000
Ramen plaatsen€200 tot €600 per stuk

Hoe organiseer je je renovatiewerkzaamheden?

Analyseer de bestaande structuur van je huis

Een van de belangrijkste stappen voordat je renovatiewerkzaamheden uitvoert, is het uitvoeren van een volledig onderzoek van je gebouw. Voor de best mogelijke analyse raden we je aan om het werk te laten schatten door een bouwprofessional, zoals onze filiaalmanagers van illiCO travaux.

Er zijn veel criteria waarmee je rekening moet houden bij renovaties, zodat jij en je gezin een constructie hebben die veilig is en voldoet aan de huidige normen.

Voordat je aan je renovatiewerkzaamheden begint, moet je een diagnose van je installaties uitvoeren:

 • Elektriciteit
 • schilderwerk
 • loodgieterswerk
 • Gasinstallatie,
 • Kwaliteit van muren en ramen, en niet te vergeten isolatie,
 • Vloer- en muurbekleding,
 • Conditie van de gevel,
 • Conditie van het dak en raamwerk.

Deze controles zijn essentieel voor elke renovatie. Dit beoordelingsproces stelt je in staat om het werk stap voor stap te plannen. Onze illiCO travaux experts kunnen vanaf de diagnosefase met je samenwerken om je te vertellen wat er dringend moet gebeuren en welke renovatiewerkzaamheden prioriteit moeten krijgen. Ze kunnen ook een schatting maken van het benodigde budget en de tijd die nodig is om het werk te voltooien.

renovatiewerkzaamheden woonkamer

Renovatiewerk: waar moet je beginnen? In welke volgorde moet je renoveren?

Je renovatie kan betrekking hebben op je hele huis of slechts op een paar woonruimtes.

In beide gevallen moet je beslissen welke kamers je wilt renoveren. Zo kun je een volgende stap zetten in het definiëren van je project.

De belangrijkste kamers waarvoor renovatie een prioriteit is, zijn :

Om het werk van elk bouw- en civieltechnisch bedrijf in uw huis te optimaliseren, kunt u een beroep doen op Renovatiewerken JK. Onze experts zijn gewend om samen te werken met lokale vakmensen en om het werk voor elke eigenaar op te volgen. Zo kunt u er zeker van zijn dat de verschillende fasen van uw renovatie in de meest efficiënte volgorde worden uitgevoerd en dat het resultaat harmonieus zal zijn.

Als je eenmaal de belangrijkste kamers hebt bepaald die gerenoveerd moeten worden, kun je, alleen of samen met een professional, beginnen met het bepalen van de toekomstige indeling van elke kamer en de stijl van interieurdecoratie die je wilt. Dit is vaak een heel leuk onderdeel van het proces, dus gebruik je fantasie... en trakteer jezelf op een interieur dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt!

renovatiewerken voor/na verandering

Welke administratieve procedures komen kijken bij een renovatie?

Afhankelijk van wat je in je huis wilt renoveren, moet je een voorafgaande bouwvergunning of stedenbouwkundige vergunning aanvragen.

Kijk op het gemeentehuis bij jou in de buurt wat je hiervoor moet doen. Je kunt dan met een gerust hart aan de slag.

Waarom renoveren?

Renovatiewerkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de kwaliteit van een gebouw of woonruimte door nieuwe materialen te gebruiken op structuren die min of meer oud zijn.

Afhankelijk van de ruimtes of kenmerken die je wilt renoveren, geniet je van een aantal voordelen. Door je huis te renoveren kun je

 • Je wooncomfort verbeteren (door bijvoorbeeld een wijnkelder te bouwen),
 • Energie besparen met maximale isolatie,
 • Je energieprestaties verbeteren en een betere energieprestatie-index (DPE) krijgen,
 • Huiselijke risico's als gevolg van defecte elektrische installaties te verminderen,
 • De waarde van je woning verhogen, enz.
renovatiewerkzaamheden aan zolderslaapkamer


Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Onze Diensten