Prijs van een ingegraven zwembad

Wat is de prijs van een ingegraven zwembad?

De gemiddelde prijs van een ingegraven zwembad is €25.500, met een marge tussen €15.000 en €50.000 inclusief arbeidsloon. De prijs van een ingegraven zwembad varieert van € 15.000 tot € 30.000 voor een zwembad met een gegoten kuip, en van € 15.000 tot € 50.000 voor een betonnen structuur.

Inground zwembad materialenGemiddelde prijs (met constructie)
Polyesterschaal€15.000 tot €27.000
Acrylaat schaal€18.000 tot €30.000
Betonmetselwerk€20.000 tot €50.000
Beton kit€15.000 tot €35.000
Prijs van een ingegraven zwembad

Het materiaal en de afmetingen zijn de belangrijkste parameters die de kosten van je ingegraven zwembadproject beïnvloeden. Er zijn echter nog andere factoren waarmee je rekening moet houden om je budget te verfijnen:

 • Stijl en vorm.
 • Grondwerk.
 • Configuratie van het terrein.
 • Afwerking.
 • Zwemcomfort.
 • Technische accessoires.

Gebruik onze gedetailleerde gids om de kosten voor de bouw van je ingegraven zwembad te schatten en vraag een professional om een nauwkeurige offerte.

Hoewel ingegraven zwembaden duurder zijn en meer werk vergen dan bovengrondse zwembaden, vormen ze een echte investering in comfort, duurzaamheid en esthetiek. Ze gaan zelfs lang mee en voegen veel waarde toe aan het huis, wat verklaart waarom een op de twee Fransen ervoor kiest.

Prijzen van ingegraven zwembaden per materiaal

Als je wilt genieten van een echt zwembad dat net zo geschikt is voor het hele gezin om in te spelen als voor oudere kinderen om in te ontspannen, dan is een ingegraven zwembad ideaal. De prijs van een ingegraven zwembad hangt vooral af van de materialen die gebruikt worden om het zwembad te bouwen, waarvoor heel verschillende constructiemethoden nodig zijn.

Prijs van een polyester kuipzwembad

De prijs van een polyester zwembad varieert van €15.000 tot €27.000.

Een polyester kuipzwembad is een polyester zwembad uit één stuk. Het zwembad wordt in zijn uiteindelijke vorm aan je geleverd. De structuur is gemaakt van schuim bedekt met glasvezel en hars. Er zijn veel vormen beschikbaar: je kunt zwemmen in rechthoekige, ronde, vierkante of ovale zwembaden, enz.

Er zijn een aantal stappen in het installatieproces, waarvan sommige lastig kunnen zijn en de expertise van professionals vereisen:

 1. De grond voorbereiden: deze moet perfect vlak en stabiel zijn.
 2. De polyester structuur plaatsen.
 3. Het hydraulische systeem aansluiten.
 4. De put opvullen.
 5. De boordstenen: er wordt een mortelband gegoten om ze op hun plaats te leggen.

Het grote voordeel: polyester kuipzwembaden kunnen heel snel worden geïnstalleerd in vergelijking met betonnen zwembaden.

Prijs van een acryl kuipzwembad

Een ingegraven zwembad van dit type kost tussen €18.000 en €30.000.

Net als het polyester kuipzwembad bestaat het acryl kuipzwembad uit één stuk. Acryl is een thermovormbaar materiaal: het wordt zacht onder invloed van warmte zonder te breken, zodat het kan worden gevormd met behulp van een mal. Eenmaal afgekoeld wordt het materiaal hard en behoudt het zijn vorm.

De acryl kuip is van nature glanzend en glad en heeft geen gelcoat nodig. Een ingegraven acryl zwembad is echter duurder dan een polyester zwembad.

Prijs van een zwembad van metselwerkbeton

De gemiddelde prijs van een ingegraven zwembad met gemetselde installatie ligt tussen €20.000 en €50.000.

Beton is momenteel een van de meest gebruikte materialen voor de bouw van ingegraven zwembaden.

Er zijn verschillende installatietechnieken:

 • Stortbetonconstructies: Het gestorte beton wordt ingeklemd tussen twee panelen die "banches" worden genoemd (van metaal, hout of composietmateriaal) of binnen "bancher" blokken (holle panelen). Deze geven het zwembad zijn vorm. Tijdens het opbouwen van de wanden worden wapeningsstaven aangebracht om de structuur te versterken.
 • Shotcrete constructies: Shotcrete wordt onder hoge druk met een pistool op vooraf gelegde wapening gespoten om de wanden van het zwembad te vormen. Het gaas moet worden gelegd nadat de grondwerken zijn voltooid.
 • Windschermen: De windschermen bestaan uit holle blokken die op elkaar geplaatst worden om de wanden van het zwembad te vormen. Om de 2 meter en op de hoeken van het zwembad worden verstevigingspalen geplaatst om ervoor te zorgen dat de structuur stevig is.

Gegoten of gespoten betonnen zwembaden kunnen op alle manieren bekleed worden, maar een liner is essentieel voor een breezeblock zwembad.

Een zwembad van metselwerkbeton is dankzij zijn grote stevigheid een investering voor de lange termijn. Het is ook gemakkelijk aan te passen. Aan de andere kant is dit het model met het hoogste budget en de langste bouwtijd.

Prijs van een betonnen bouwpakket

Een betonnen bouwpakket kost tussen de €15.000 en €35.000.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een betonnen zwembadkit geleverd in de vorm van een set onderdelen die nodig zijn om je zwembad te bouwen: betonnen structuur van het zwembad, filtercomponenten, bekleding, enz.

Er zijn twee opties:

 • Modulaire bekisting: Deze bestaat uit blokken, vaak gemaakt van polystyreen, die worden gebruikt om het zwembad vorm te geven. Ze worden gevuld met beton en verstevigd om ervoor te zorgen dat de hele structuur stevig is.
 • Modulaire betonpanelen: deze vormen de wanden van het zwembad (let op: er bestaan modulaire panelen van staal of kunsthars, waar geen beton aan toegevoegd hoeft te worden en die ook gebruikt worden voor ingegraven zwembaden).

Bij beide systemen moeten de modulaire elementen met beton worden gevuld om het zwembad stevigheid en duurzaamheid te geven.

Prijzen van ingegraven zwembaden per ontwerp

Of je nu op zoek bent naar een infinity pool, een zwembad met spiegeleffect, een corridor pool, een natuurlijk zwembad of een miniatuurzwembad, ingegraven zwembaden kunnen niet alleen worden aangepast aan je perceel, maar ook aan je esthetische smaak. Een ingegraven zwembad zorgt niet alleen voor zwemplezier, maar ook voor een totale metamorfose van je tuin. De prijs van een ingegraven zwembad hangt af van de esthetiek die je kiest.

AestheticaGemiddelde prijs (met constructie)Functies
Overloopzwembad€17.000 tot €60.000Elegantie
  Impressie van echte waterpartij
Spiegelbad€17.500 tot €63.000De esthetisch mooiste overloop
  Reflecteert licht perfect
Natuurlijk zwembad€25.000 tot €60.000Natuurlijke esthetiek
  Zeer ecologisch
Zwemgang€25.000 tot €50.000Verschillende voetafdruk
  Ideaal voor sport
Mini zwembad€1.400 tot €7.800Voor kleine tuinen
  ideaal voor kostenbeheersing

Prijs van een overloopzwembad

De prijs van een overloopzwembad varieert van €17.000 tot €60.000.

Het heeft een verzonken uitloop waardoor het water naar een buffervat stroomt, van waaruit het wordt opgezogen door de filterpomp.

Het resultaat is een prachtig overloop-effect dat je het gevoel geeft van een zwembad zonder einde.

Prijs van een ingegraven spiegelbad

De prijs van een spiegelzwembad varieert van €17.500 tot €63.000.

Het lijkt op een overloopzwembad, maar het water stroomt rond het zwembad in goten, met strakke lijnen en een prachtige afwerking.

Dit zeer luxe type zwembad geeft je zwembad en zwembadruimte een zeer Zen, minimalistische uitstraling.

Prijs van een natuurlijk ingegraven zwembad

De kosten van een natuurlijk zwembad variëren van €25.000 tot €60.000.

Het werkt met een natuurlijk, biologisch filtersysteem, meestal dankzij de aanwezigheid van planten en micro-organismen die de indruk geven dat je in een vijver zwemt.

Het resultaat is 100% natuurlijk, niet-irriterend water en het gevoel dat je in een rivier zwemt.

Kosten van een rond zwembad

De gemiddelde kosten van een rond zwembad liggen tussen €25.000 en €50.000.

Dit lange, rechthoekige zwembad is favoriet bij zwemliefhebbers.

De specifieke afmetingen maken het een zeer aantrekkelijk object.

Voorbeelden van prijzen van ingegraven zwembaden: Werkelijke prijzen

Om je een idee te geven van het benodigde budget, hebben we enkele voorbeelden van prijzen van ingegraven zwembaden van de belangrijkste professionals in de sector op een rijtje gezet.

 • 18.500€: Dit is de prijs van een 40m3 polyester kuip ingegraven zwembad met een kant-en-klare formule.
 • 32.000€: Dit is de prijs van een betonnen ingegraven zwembad van 35m3.
 • 4.500€: Dit is de prijs van een kant-en-klaar minibad van 12m2.
 • 55.000€: Dit is de prijs van een overloopzwembad van 40m3.

Een ingegraven zwembad bouwen: Arbeidskosten

De arbeidskosten zijn een belangrijk onderdeel van een offerte voor een ingegraven zwembad, maar het is sterk aan te raden om een beroep te doen op professionals om je zwembad te bouwen.

Type de constructionPrix moyen
Installation piscine coque3 500€ à 5 000€
Construction piscine kit13 000€ à 16 000

Een schelpenbad installeren

De kosten voor de installatie van een schelpzwembad liggen tussen €5.000 en €10.000.

We spreken van een kant-en-klaar omhulselzwembad als de zwembadbouwer de bouw van je ingegraven zwembad van begin tot eind voor zijn rekening neemt. Het zwembad komt in één stuk bij je thuis aan. Je perceel moet toegankelijk zijn voor een kraanwagen, of je kunt kiezen voor levering per helikopter (wat veel meer kost).

De installatie van een schelpzwembad is snel, gemiddeld duurt het twee dagen - het grondwerk dat vooraf is gedaan niet meegerekend. Tijdens deze twee dagen moeten de vakmannen de grond voorbereiden, de kuip installeren, de put opvullen, de boordstenen installeren en vervolgens het zwembad aansluiten op het hydraulische systeem.

Een ingegraven zwembad bouwen: Arbeidskosten

Bouwpakket zwembad

De kosten voor de installatie van een bouwpakket zwembad liggen tussen €13.000 en €16.000.

Je begint met het maken van een plaat (of invert) van ongeveer 15 cm dik. Er zijn twee soorten bouwpakketten voor ingegraven zwembaden: bekistingen en panelen.

Bij de eerste wordt de bekisting gevuld met mortel. Bij de laatste worden de panelen verticaal gelegd om de wanden van het zwembad te vormen.

Vervolgens sluit de zwembadbouwer het zwembad aan op de leidingen. Ook de liner wordt geïnstalleerd.

De bouw van een bouwpakket voor een ingegraven zwembad duurt ongeveer een week.

Een gemetseld zwembad kan ook zonder bouwpakket gebouwd worden. In dat geval is de zwembadbouwer verantwoordelijk voor de keuze van het type metselwerk en de installatie ervan.

Vraag offertes aan: specificeer de kosten van je werk

Om precies te weten te komen hoeveel je ingegraven zwembad gaat kosten, moet je een offerte aanvragen bij een vakman bij jou in de buurt. We raden je aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat je prijzen kunt vergelijken en de vakman kunt kiezen die aan je eisen voldoet.

Een ingegraven zwembad vereist de meeste expertise, zowel voor het graven van het gat als voor het installeren van het zwembad. Als je het werk aan een zwembadbouwer toevertrouwt, profiteer je van professionele kwaliteit, beschermd door een garantie van tien jaar in geval van problemen.

De bijkomende kosten van de bouw van een ingegraven zwembad

In de prijs van een ingegraven zwembad kunnen verschillende bijkomende kosten zijn inbegrepen:

 • Grondwerken: Een van de bijkomende kosten die je in je budget moet opnemen zijn de grondwerken. Dit omvat het graven van een gat op de plaats van je toekomstige zwembad en het graven van sleuven voor leidingen en elektriciteit.
 • Zwembadafdekkingen: Hoewel ze niet verplicht zijn, zorgen afdekkingen voor een elegante afwerking van je ingegraven zwembad. De prijs van de boordstenen hangt af van de grootte van het zwembad en de gekozen boordstenen. Zorg ervoor dat het materiaal slipvast en vorstbestendig is.
 • Zwembadliner (vervanging): Een liner gaat tussen de 10 en 15 jaar mee. Je moet dus rekening houden met vervanging, want de prijs van een zwembadliner is vrij hoog.
 • Zwembadoverkapping: De prijs van een zwembadoverkapping wordt gecompenseerd door het extra comfort dat deze biedt, omdat je het hele jaar door langer van je zwembad kunt genieten. Het verbetert ook de veiligheid rond het zwembad (het moet voldoen aan de norm NF P90-309).
 • Luifel: Een luifel is de perfecte aanvulling op je zwembad. Het biedt bescherming tegen de zon als je niet aan het zwemmen bent. Dit comfort heeft een prijs, die je bij die van een terras moet optellen als je een realistisch budget wilt.
De bijkomende kosten van het bouwen van een ingegraven zwembad

Onderhoudskosten van een ingegraven zwembad

Naast de aankoopprijs brengt een ingegraven zwembad onderhoudskosten met zich mee:

 • Water: je moet betalen voor de eerste vulling. Vervolgens moet je elk jaar een deel van het volume vernieuwen, zelfs als je het zwembad nooit helemaal leeg laat lopen. Elk jaar wordt ongeveer een kwart van het watervolume ververst.
 • Onderhoudsproducten: De kosten voor het onderhoud van je zwembad hangen af van de producten die je kiest. Je hebt verschillende opties: chloor, broom of zout. Chloorbehandeling is het minst duur. Behandeling met zoutelektrolyse is het minst duur in gebruik, maar vereist de aanschaf van speciale apparatuur.
 • Elektriciteit: Het filtratiesysteem vereist een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. Dat geldt ook voor bepaalde accessoires of opties voor je zwembad: automatische rolluiken, zwembadverwarming, zwembadrobot, enz.
 • Verzekering: Sommige verzekeraars bieden een uitbreiding van de opstalverzekering aan om je ingegraven zwembad te dekken.

FAQ

Hoeveel kost een ingegraven zwembad?

De prijs van een ingegraven zwembad varieert van € 15.000 tot € 50.000, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Wat is het gemiddelde budget voor een schelpzwembad?

Het gemiddelde budget voor een schelpzwembad ligt tussen €15.000 en €30.000, alles inclusief.

Hoeveel kost een ingegraven betonnen zwembad?

Een ingegraven betonnen zwembad kost tussen de €15.000 en €50.000.

Hoeveel kost de bouw van een ingegraven overloopzwembad?

Het aanleggen van een overloopzwembad kost tussen de €17.000 en €60.000.

Hoeveel kost een spiegelzwembad?

De prijs van een spiegelzwembad varieert van €175.000 tot €63.000.

Onze Diensten