> Installeer een bad in plaats van een douche » Kosten factoren en prijsvoorbeelden

Het plaatsen van een bad in plaats van een douche: wat zijn de kosten?

douche verwijderen bad plaatsen kosten

Als u wat meer luxe in uw badkamer wilt, kunt u uw douche vervangen door een bad. Als er voldoende ruimte beschikbaar is in de badkamer, kan dit zonder problemen. In ons interview bespreken we de kosten van een dergelijke conversie met de kostencontrole-expert.

Vraag: Hoeveel kost het om een bad te installeren in plaats van een douche?

Kostencontrole expert: Dat is moeilijk te zeggen in algemene termen. Uiteraard zijn de kosten altijd afhankelijk van de gekozen bad, de grootte en het ontwerp. De prijs voor een bad kan van geval tot geval sterk verschillen.

  • Lees ook - Het installeren van een bad: welke kosten moeten worden berekend?
  • Lees ook - Het installeren van een douche: Welke kosten moet men berekenen?
  • Lees ook - Vervangen van het bad: Welke kosten veroorzaakt het?

Bij de installatiekosten moet rekening worden gehouden met de kosten voor het verwijderen van de douchecabine en de kosten voor het installeren van de bad. Naast het bad is ook een inbouwframe (meestal van polystyreen) en een bekleding voor het bad nodig.

Bijkomende materialen voor de bad en de installatiekosten

Voor de kuipsteun en voor de bekleding moet u ongeveer 200 EUR tot 300 EUR berekenen naast de kosten voor de kuip. Afvoer- en overloopfittingen, kranen en kleine onderdelen kunnen tussen 100 EUR en 300 EUR kosten.

Eenvoudige baden zijn verkrijgbaar vanaf 150 EUR tot 200 EUR, maar een badkuip van hogere kwaliteit kan ook aanzienlijk duurder zijn.

Met alle materialen en de installatiekosten betaalt u dan tussen 600 EUR en 1.000 EUR voor de installatie van een nieuw standaardbad.

eenvoudig ingebouwd bad
Een eenvoudig ingebouwd bad is beschikbaar vanaf 150€

De demontage van de douchecabine wordt dan ook meegenomen in de berekening. De kosten worden berekend op basis van de individuele uitgaven in elk geval.

Het zal duurder zijn als de kuip niet zo wordt geïnstalleerd dat de aansluitingen op de juiste plaats zitten. In dit geval moeten er leidingen worden aangelegd, maar u kunt rekenen op kosten tussen 100 EUR en 500 EUR.

Voorbeeld kosten

We hebben onze douche gedemonteerd en een ruim hoekbad geïnstalleerd.

WerkenPrijs
Hoekbad620 EUR
Steun, bekleding, armaturen490 EUR
Verwijder de douche en installeer het bad volledig, instelwerk650 EUR
Totale kosten1.760 EUR

Ons kostenvoorbeeld verwijst naar een concreet project in een specifiek individueel geval. Ook de kosten voor het vervangen van een andere douche door een bad kunnen aanzienlijk variëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van de douche door een bad afhankelijk?

Kostencontrole-expert: Hier moet rekening worden gehouden met het volgende:

omgebouwd bad
Het type bad en de ombouwwerkzaamheden zijn doorslaggevende kostenfactoren.
  • de kosten van de bad
  • de kosten van de ondersteuning van de kuip en de bekleding
  • de kosten van de armaturen en de afvoer- en overloopset
  • de arbeidskosten voor de installatie van de kuip
  • de arbeidskosten voor het demonteren van de douche
  • de arbeidskosten voor de nodige aanpassingen aan de fittingen, afvoerkanalen en buizen
  • indien nodig, ook afvoerkosten voor de oude douchecabine

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en de gewenste kuip kan de installatie-inspanning vrij hoog zijn (bijv. als een vrijstaande kuip gewenst is). Voordat u koopt, moet u goed plannen welke bad het beste op welke locatie geïnstalleerd kan worden - dit kan de installatiekosten vaak aanzienlijk verlagen. Dit kan het beste besproken worden met een loodgieter.

Vraag: Welke extra werkzaamheden zijn nodig bij de installatie van een vrijstaand bad?

Kostencontrole expert: Het probleem is dat zowel de afvoer als de armaturen vrijstaand moeten worden aangesloten. De verbindingsbuizen en de afvoerbuizen moeten hiervoor onder het tegeloppervlak lopen.

Retrofitting is daarom vaak problematisch, omdat het leggen van de benodigde leidingen zeer kostbaar is. Een vrijstaande bad is altijd het beste te installeren als de badkamer toch wordt gerenoveerd. Dit is de eenvoudigste manier om dit werk uit te voeren (kosten in ieder geval).

Onze Diensten