Badkamer goedkoop renoveren - stap voor stap

goedkoop badkamer renoveren

Er zijn verschillende manieren om een badkamer te renoveren tegen een redelijke prijs. Bijvoorbeeld door over de oude betegelde spiegel te schilderen.

1. badkamer renoveren - planning

Allereerst moet de renovatie van de badkamer zorgvuldig worden gepland om een overzicht te houden van de procedure en ook de kosten. Afhankelijk van de omvang van de planning worden de vloer- en wandinrichting, de verlichting, het meubilair en de elektrische installatie meegenomen. Hiervoor wordt de badkamer exact opgemeten en geschetst.

2. details in overweging nemen

Daarnaast wordt een lijst van eisen opgesteld om te voldoen aan de behoeften van de gebruikers van de badkamer. Indien nodig is een dubbele wastafel nodig of is een regendouche ter hoogte van de vloer gewenst. Dit alles kan worden gerealiseerd met de badkamerrenovatie.

3. lichtbronnen analyseren

Als de verlichtingssituatie in de oude badkamer voorheen niet optimaal was, kan deze in de loop van de renovatie worden gecorrigeerd. Verschillende lichtstemmingen zijn hiervoor geschikt. LED-lampen en -strips zorgen 's morgens voor vriendelijk licht. Spiegelverlichting is belangrijk voor een gelijkmatige verlichting tijdens het scheren en cosmetische behandelingen.

4. een prijsopgave krijgen

Bijna geen enkele hobbymedewerker kan alle werkzaamheden voor de renovatie van de badkamer zelf uitvoeren. Een kostenraming is gratis en vrijblijvend. Daarom krijgt men verschillende aanbiedingen, idealiter met een prijsgarantie, en vergelijkt men deze met elkaar om het zo goedkoop mogelijk te maken.

5. muren en vloeren goedkoop op smaak brengen

Verouderde tegels met ondeugdelijke kleuren en patronen tasten het uiterlijk van de badkamer aanzienlijk aan. Maar het vervangen van de tegels is tijdrovend en kostbaar. Met speciale tegellak is de renovatie goedkoper, sneller en schoner. Iedere hobbymedewerker kan dit werk ook zelf uitvoeren.

6. visueel verbeteren van het meubilair

Als het badkamermeubel nog in goede staat is, kunt u het een compleet nieuwe look geven door het eenvoudigweg te bedekken met decoratieve folie. Op deze manier passen ze op een eigentijdse manier in de fris gerenoveerde badkamer. Meubelfolie is in de handel verkrijgbaar als op maat gesneden stukken of op rollen, die gemakkelijk kunnen worden aangebracht en weer verwijderd zonder dat er resten achterblijven.

Badkamerrenovatie: wat kost het?

Wij beantwoorden deze en vele andere vragen op onze badkamerrenovatieonderwerppagina!

Onze Diensten