Zo maak je een badkamermeubel op maat

Een badkamermeubel op maat laten maken

Omdat de badkamer vaak een beperkte ruimte biedt waar wel veel sanitair in moet kunnen, is het belangrijk om slim te werken. Dat doe je bijvoorbeeld door een badkamermeubel precies op maat te maken. Zo kan je optimaal met de ruimte omgaan en heb je toch ook voldoende bergruimte. Laat je dit door een professional doen? Dan ben je er zeker van dat het goed uitpakt. Al kan je het werk ook zelf doen. lees meer over badkamerrenovatie

Waarom een meubel op maat kiezen?

Wat is een reden om voor een meubel op maat te kiezen? Het is goed om eens na te gaan of het model dat je zoekt ook gewoon kant-en-klaar te krijgen is. Of dat er misschien iets op lijkt. Je kijkt dan naar verschillende kenmerken. Zo is de bergruimte een belangrijke factor. Ook de vorm, kleur en het materiaal spelen een rol. Aan de hand van wat je vindt heb je direct een beeld van de kosten. Dit kan je dan gebruiken om te bepalen of een meubel op maat een betere keuze is.

Er zijn meer en meer fabrikanten die ervoor kiezen om jou meubels te laten personaliseren. Daardoor kan je die dus ook precies aanpassen op datgene wat je nodig hebt in jouw badkamer. Je kunt de opstelling daardoor helemaal laten aansluiten op jouw badkamer. Dit geldt niet alleen voor de hangkasten, maar ook voor allerlei extra’s zoals de handdoekenhouders. Het is goed om te bekijken wat de mogelijkheden zijn in verhouding tot de kosten. Daarom is het aan te raden om ook de prijzen op te vragen bij meubelmakers.

moduleerbare badkamermeubels

De voordelen van een badkamermeubel op maat

Het is natuurlijk fijn dat je alle mogelijkheden hebt om een badkamermeubel op maat te ontwerpen. Dat is echter niet het enige. Je hebt namelijk ook veel meer grip op het materiaalgebruik. Dit kan de kwaliteit en duurzaamheid sterk ten goede komen. Om de kasten te maken gebruiken de meubelmakers over het algemeen MDF. Dit plaatmateriaal is goed te lakken en bekleden. Daar heb je dan de vrije hand in. De meubelfabrikanten pakken het zelf ook op deze manier aan. Het is een verschil met de goedkopere badkamermeubels uit de doe het zelf zaken. Die worden vaak gemaakt van vezelplaten en bekleed met minder sterk materiaal.

Scharnieren en schuifsystemen

Het is ook goed om te kijken naar de scharnieren en schuifsystemen die gebruikt worden. Deze moeten immers wel goed tegen de omstandigheden kunnen. Bedenk je dat je met een vochtige ruimte te maken hebt. Bovendien gebruik je ze op dagelijkse basis. De schuiven moeten niet uit vorm raken waardoor de deurtjes gaan hangen of zelfs afbreken. Het is daarom belangrijk om specifiek beslag voor de badkamer te kiezen. De goedkopere badkamermeubels hebben dergelijk beslag niet. Wie voor een meubel op maat kiest, kan hier echter gewoon op toezien.

gelakt badkamermeubel

Wastafels en werkblad

Als het gaat om de wastafels en het werkblad heb je meerdere opties. Je kunt de wastafels erop of erin laten bouwen. Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor een werkblad dat tegen een stootje kan. Zo zal er vaak water op terechtkomen. Ook vloeistoffen en krassen of beschadigingen komen vaak voor. Daarom is het belangrijk harde materialen te kiezen. Denk aan composietsteen, glas, natuursteen of tropisch hout. De goedkopere varianten onder de meubels maken vaak geen gebruik van deze materialen voor de werkbladen. Daarom is het slimmer om deze niet te kiezen.

badkamermeubel op maat in natuursteen

Wat is de prijs van een badkamermeubel op maat?

Je wilt ook weten wat een badkamermeubel op maat precies kost. Je kunt dit vergelijken met de prijzen van badkamermeubels van betere kwaliteit. Er zit echter wel een groot verschil tussen. Met een meubel op maat heb je veel meer mogelijkheden. De afmetingen, de bergruimte, de kleuren en het materiaal heb je allemaal in eigen hand. Daardoor kan je de kasten bijvoorbeeld breder, hoger of dieper maken. Wat je al snel flink wat meer bergruimte oplevert. Kies je voor een standaardmeubel en heb je meer bergruimte nodig? Dan al je direct al een gehele extra kast moeten kopen.

hoekmeubel badkamer

Kies je voor badkamermeubels volgens maatwerk, dan kan je rekenen op prijzen die beginnen bij €1.500,-. Wil je een groter meubel met meerdere kasten en veel bergruimte? Dan kan je beter rekenen op een prijs die ergens tussen €2.500,- en €5.000,- ligt. Het betreft maatwerk, wat neerkomt op hele specifieke eisen. Daarom is het slim om eerst eens een offerte aan te vragen bij de meubelmaker. Dit geeft je meer inzicht in de specifieke kosten voor jouw project. Heb je voor maatwerk gekozen? Laat het dan mooi aansluiten tussen de muren in de badkamer. Dat ziet er optimaal uit. Bovendien laat je zo ook geen ruimte verloren gaan. Met een mooie lange spiegel lijkt de badkamer ook nog eens veel ruimer. Dat maakt het dus helemaal een compleet plaatje.

Onze Diensten