Hoe installeer je een douchewand

Praktisch en zeer trendy, de naadloze douchewand is meer en meer aanwezig in badkamers. De douchewand is gemakkelijk te installeren en bespaart ruimte en tijd in vergelijking met de badkuip, die er in verschillende vormen is. Met de douchecabine kunt u zich snel wassen en geeft u uw badkamer een modern tintje. Maar om ervan te kunnen genieten, moet het eerst efficiënt geïnstalleerd worden

naadloze douchewand installeren

Dit is iets ingewikkelder dan het installeren van een badkuip omdat deze is uitgerust met een bak, wanden, een kraansysteem, een douchekolom en een afvoer, maar wij zullen u stap voor stap laten zien hoe u uw douchewand installeert.

U kunt uw douchewand ook door een vakman laten plaatsen via onderstaande link:

Installatie van de douchebak

 • Het eerste wat je moet doen is de watertoevoer afsluiten
 • Plaats vervolgens de bak waar hij hoort te staan en controleer met een waterpas of hij horizontaal staat. Is dat niet het geval, draai hem dan om en schroef de voetjes vast of los om het niveau te corrigeren
 • Plaats nu de afvoer: breng siliconen aan op de plastic eindkappen om een waterdichte afdichting te garanderen en monteer de eindkappen
 • Schroef de aansluitring op de doucheput

Voorbereiding van de installatie van het achterpaneel

Om een douchewand goed te installeren, is de voorbereidingsfase belangrijk, die wij voor u hebben gedetailleerd:

 1. U moet de mengkraan op zijn plaats zetten en met een moer vastzetten zonder de afdichting te vergeten. Zet dan het handvat vast met een schroevendraaier
 2. De connector moet met een moer worden vastgezet.
 3. Sluit vervolgens de aansluiting aan op de mengkraan met een geschikte slang.
 4. Sluit de aansluiting op de handdouche aan met de doucheslang. Plaats de handdouchehouder boven op de muur.
douchecabine installeren

Installeren van de cabines op uw douchecabine

Het bodempaneel moet eerst worden gemonteerd. Dicht de zijkanten van de overdekking af en plaats de overdekking op de douchebak.

Monteer en schroef de zijpanelen. Vergeet niet te controleren of ze haaks zijn.

Nu moet u de deur van uw douchewand installeren. Begin met het bevestigen van de kozijnprofielen aan de onderrand van de deur.

Voeg de hoekprofielen toe aan de zijwanden.

Bevestig nu de kastdeur aan de andere wanden en installeer de handgreep.

Gebruik een steeksleutel om de cabine aan de achterkant van de cabine te monteren.

Verbindingen

De aansluitingen van de wanden van uw douchewand zijn ook belangrijk, om eventuele lekken te vermijden, moet u

 1. Zorg ervoor dat de schroefdraden waterdicht zijn, breng afdichtingstape aan. Gebruik teflon tape (7 tot 8 slagen zijn nodig)
 2. Schroef vervolgens de slangen aan de waterinlaten en de mengkraan. Schroef ze er eerst met de hand en dan met een sleutel in.
 3. Doe PVC-lijm op de pijp en het afvoerpijpje en zet ze in elkaar
 4. Zet je watersysteem aan.

Onze tip: als uw slangen niet dezelfde diameter hebben als de schroefdraad van de mengkraan, gebruik dan adapters.

U hebt nu de installatie van uw douchecabine voltooid. Controleer echter of alles werkt, vooral de waterdichtheid, zodra de PVC-lijm is opgedroogd.

Onze tips voor de installatie van uw douchewand

 1. Wanneer u verbindingen moet lijmen, reinigt u de installatievlakken altijd met een in spiritus gedrenkte doek. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed hechten.
 2. Wij raden aan dat twee personen uw douchewand installeren. De behuizingen zijn zwaar en om ze correct te plaatsen is het beter om extra armen te hebben.
 3. Volg voor de installatie van de deur de instructies van de fabrikant.
 4. Douchewanden hebben een schuif- of draaideur en bestaan uit een of meer glaspanelen. Elk type deur heeft zijn eigen installatielogica.
 5. Als u een whirlpoolkolom in uw douche wilt installeren, leggen wij u hier uit hoe u dat doet.
 6. Veel succes met de installatie van uw douchewand, maar u zult zien dat het niet zo ingewikkeld is als u al deze stappen tot op de letter volgt.

Het hele team wenst u een goede douche!

Installatie van een douchewand: maak een schatting van de kosten door 3 offertes te vergelijken

Wilt u uw badkuip vervangen door een douchewand? Wilt u bij de bouw van uw huis een douchewand installeren om ruimte te besparen in uw badkamer? Dit is een goed idee. Zolang het maar op een professionele manier geïnstalleerd wordt! En als u geen klusser bent, laat u de installatie van uw douchewand best over aan een vakman.

Het verwijderen van een oude badkuip, bijvoorbeeld, om een douchewand te installeren, is niet iets dat u kunt improviseren. De moeilijkheid die vaak wordt ondervonden door personen die een douchewand kopen, zijn de aansluitingen. Het is waar dat dit snel tot hoofdpijn kan leiden, omdat zij vrij complex zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over deze problemen als u de installatie van uw douchewand toevertrouwt aan een vakman.

U kunt contact opnemen met een vakman nog voor u de douchewand koopt. Hij zal u kunnen adviseren over het meest geschikte model, afhankelijk van de indeling van uw badkamer, uw voorkeuren en natuurlijk uw behoeften. Dan zul je zien dat alles heel snel gaat. Een vakman verstaat zijn vak en de plaatsing van uw douchewand zal slechts enkele uren in beslag nemen, inclusief de aansluitingen natuurlijk. En tenslotte is het de garantie van een optimale installatie zonder risico van lekkage bijvoorbeeld achteraf. Om een vakman bij u in de buurt te vinden, vraagt u gewoon online een offerte aan. Het is gratis en zonder verplichting, dus waarom er geen gebruik van maken!

Onze Diensten