Zo verwijder je corrosie uit de badkamer en de keuken

In veel badkamers en keukens neemt roest een vervelende plek in. Het is dat vervelende plekje op de kraan of de spiegel, in het bad of op het toilet. Het ziet er niet mooi uit en dat is nog wel het minste van je zorgen. Dat er roest verschijnt is natuurlijk goed te verklaren. Water en metalen gaan niet heel goed samen. Het is eerst lelijk, maar al snel zal er blijvende schade optreden door het roesten. Wanneer je dus roestplekken tegenkomt, dan is het belangrijk hier snel iets aan te doen. Met deze tips heb je daar alle mogelijkheden toe.

corrosie badkamer

Gebruik zout met citroensap

Wanneer de schade in de badkamer of de keuken nog niet zo groot is, is het zaak om er zo snel mogelijk actie op te ondernemen. Dat doe je niet door voor allerlei dure schoonmaakmiddelen te gaan. In plaats daarvan gebruik je zout met het sap van een citroen. Maak wel eerst de roestplek goed droog. Daarna pers je de citroen uit op de roestplek. Als alternatieven kan je azijn of witte wijn gebruiken. Daarna strooi je het zout op de roestplek en laat dit met het sap ongeveer een halfuur intrekken. Nu kan je met een schuurspons de roest wegpoetsen. Voor een bad is het gebruik van een nagelborstel echter beter. Spoel daarna alles met schoonwater en droog alles af. Wees er spoedig bij want roest verspreidt zich snel. Zorg dus ook dat alles wordt weggenomen bij het poetsen.

Roest van plastic, glas of stof verwijderen

Roestplekken zijn op allerlei oppervlakken terug te vinden. Dat betekent dus ook dat het goed is om te weten hoe elk type oppervlak behandeld moet worden. Wanneer er roest op een handdoek te vinden is, vraagt dan om een andere werkwijze dan roest op een spiegel. Het is goed om te weten welke mogelijkheden je hebt om de verschillende roestplekken te bestrijden op een goede manier.

Wil je roestvlekken van plastic items verwijderen? Dat is relatief gemakkelijk te doen. Een doekje met ether of brandalcohol is vaak al genoeg om het eruit te wrijven. Wanneer je te maken hebt met glas of een spiegel, dan is het gebruik van wat waterstofperoxide vaak de beste optie die je hebt. Er kan ook roest op stof terechtkomen. Dat kan bijvoorbeeld doordat jouw handdoek langdurig met roest in contact komt. Dan ontstaan er blijvende roestplekken op de stof. Je kunt de stoffen deppen met roestwerende middelen. Zo wordt ook stof weer schoon. Ook kan er roest op kookplaten terechtkomen. Toch zijn die gemakkelijk te behandelen met wat brandalcohol en zilverpapier. Je wrijft de kookplaten met een doek in met brandalcohol. Daarna poets je met het zilverpapier om je vinger heel voorzichtig de roestplekken eruit. Die zullen met zekerheid ook verdwijnen door deze behandeling toe te passen.

Onze Diensten