Je woning renoveren? Start met deze aanpassingen

In landen als de Verenigde Staten is het heel normaal om te verhuizen wanneer je elders een iets mooier huis kunt kopen, of wanneer je een beter salaris kunt krijgen aan de andere kant van het land. In België verplaatsen mensen zich minder, en investeren liever in hun eigen huis. Op deze pagina vind je enkele belangrijke eerste stappen bij een woning renoveren. Lees meer over Woning renoveren? Bereid je hier optimaal voor!

Voordelen van een huis renoveren

Er zijn verschillende redenen om met woningrenovatie aan de slag te gaan. Wellicht wil je een stuk aanbouwen, delen van de woning zijn versleten of je wilt de isolerende voordelen die nieuwbouwwoningen bieden. Zelfs relatief recente huizen zijn vaak ondermaats geïsoleerd, wat niet comfortabel voelt en ook veel energieverlies met zich meebrengt. Een woning renoveren met als doel de energieprestaties en de duurzaamheid te verbeteren is beter voor het milieu én voor de portemonnee. Je kunt ook direct de buitenzijde van de woning een complete make-over geven.

renoveren woning

Ramen en deuren isoleren

Naast dakisolatie is het ook verstandig om de ramen en deuren te plaatsen die betere isolatie prestaties leveren. Denk aan dubbel of triple hoogrendementsglas. De raam- en deurprofielen moet je ook zeker niet vergeten. Met bijvoorbeeld PVC ramen kun je al veel energieverlies voorkomen. Informeer naar de mogelijkheden voor raam- en deur isolatie bij de specialist.

Het belang van gevelrenovatie

De meeste energie gaat verloren via het dak, op de tweede plaats staan de buitenmuren. Niet alleen verlies je door de gevel veel warmte in de winter, in de zomer zal de woning veel te snel opwarmen. Met gevelisolatie kun je de woning veel comfortabeler maken en direct flink besparen op de energiekosten. Bij een bestaande woning renoveren is isoleren vanaf de buitenzijde de meest eenvoudige methode die ook de minste overlast veroorzaakt. Er wordt dan een isolatielaag aangebracht die afgewerkt wordt met een afdeklaag die naast decoratieve kwaliteit ook de isolatiewaarde zal verhogen.

Behoud ruimte in de woning

Met muurisolatie zul je binnen in de woning ruimte verliezen. Daarom kiezen veel huiseigenaars om isolatiemateriaal op de buitenmuren aan te brengen via de buitenzijde. Zo kun je een dikkere isolatielaag aanbrengen zonder ruimte aan de binnenzijde te verliezen. Wanneer je kiest voor een dunne afwerkingslaag zoals PVC of Twinson houtcomposiet kan de isolatielaag dikker worden waarmee je nog meer energie bespaart. Daarnaast zal bij de woning renoveren en isoleren het aanzicht van de woning ook sterk verbeteren. Informeer bij de de leverancier naar alle mogelijkheden.

Onze Diensten