Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht laten maken ?

De kelder is, ook al lijkt het misschien niet zo, een van de belangrijkste ruimtes van een woning. Misschien niet op het vlak van comfort en leefbaarheid, maar wel als het gaat om de gezondheid en vochthuishouding in de woning. De kelder vormt immers het verbindingsstuk tussen de ondergrond waar de woning op is gebouwd en die woning zelf. Als zich problemen voordoen in deze ruimte, dan heeft dat dus zeker gevolgen voor de rest van de woning.

Een van de grootste problemen waar kelders mee kampen is vocht. Dergelijke situaties hebben verschillende mogelijke oorzaken, maar hoe dan ook zorgen ze voor een ongezond en onveilig woonklimaat. In veel gevallen is de isolatie van de kelder de oorzaak van deze problemen, en die moeten dan ook snel worden aangepakt. De kelder waterdicht maken is een prachtig voorbeeld van zo'n methode!

Verschillende manieren om de kelder waterdicht te maken

De kelder staat in rechtstreeks contact met de ondergrond, en is dan ook onderhevig aan vocht dat zich hier bevindt. Als er niet tijdig en op de juiste manier wordt ingegrepen, kan dat vocht een negatieve invloed hebben op de leefbaarheid van de woning als geheel. Er zijn verschillende manieren om de kelder waterdicht te maken:

1. Een bekapping

Een bekapping

Een van de meest populaire methodes om de kelder waterdicht te maken, is door een zogenaamde bekuiping te laten plaatsen. Dat houdt in dat er een soort van waterdichte coating op muren en het plafond wordt gespoten, die vocht tegenhoudt en afweert. Hierdoor kan water ook niet doordringen tot in de kelder zelf, waardoor de woning niet met problemen meer zal kampen.

2. De kelder draineren

De kelder draineren

De kelder waterdicht maken kan ook door deze te draineren. Hierbij plaatst men een soort van membraan met noppen tegen de vloer en de wanden van de kelder. Het water dat al in de ruimte aanwezig is, loopt via kanaaltjes naar een verzamelput voor later - dat daarna wordt geledigd in het riool. Deze aanpak is vooral een goed idee als er zich al heel wat vocht in de kelder heeft opgehoopt!

3. De kelder waterdicht maken via impregnering

De kelder waterdicht maken via impregnering

Ten slotte is het ook mogelijk om de kelder waterdicht maken te doen door middel van impregnering. Deze methode lijkt een beetje op bekapping, maar verschilt er wel van in die zin dat de vochtwerende coating in de muren wordt gespoten. Via gaatjes in de muur en de vloer wordt de coating geÏnjecteerd, zodat vocht nog voor het aan de oppervlakte komt wordt afgeweerd. Hierdoor drogen de muren beetje bij beetje op, waardoor de kelder en de woning uiteindelijk vochtvrij zijn.

Hier vind je meer informatie over kelder waterdicht maken.

De kelder waterdicht maken dankzij een professional

De kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren, dat is duidelijk. Hoe dan ook is het een goed idee om te vertrouwen op een professional, teneinde een duurzaam en betrouwbaar resultaat te verkrijgen. www.renovatiewerken-jk.be en onze partner www.vochtbestrijdingsnel.be zijn bedreven om uw kelder waterdicht te maken, en garandeert daarmee dat u binnen de kortste keren weer van een vochtvrije, aangename en gezonde woning kunt genieten!

Onze Diensten