Zandstralen

Zandstralen

Zandstralen is een ideale manier om onder meer eiken meubelen, balken en trappen, maar ook gevels en zelfs fietsframes weer geheel als nieuw te laten maken. Om wat voor een zandstraal klus het ook gaat, Renovatiewerken JK staat altijd voor je klaar. Met behulp van hoogwaardige zandstraal machines gaan we aan de slag om de verouderde laag lak, vernis, verf of coating van het oppervlak te verwijderen. Dit gebeurt door kleine deeltjes met een harde straal op de te schuren ondergrond los te laten.

Het zandstralen van meubels

meubels

Onze professionele zandstraler is een ideaal hulpmiddel om je oude meubel van hout nieuw leven in te blazen. We zorgen ervoor dat de oude verf of lak grondig wordt verwijderd, zodat je hem eenvoudig weer een nieuwe verflaag kunt geven die goed dekt op de ondergrond. Naast eik zandstralen kunnen we ook objecten van metaal zandstralen, zodat ook deze er weer schitterend en fris uitzien.

Zandstralen van de trap

trap

In veel huizen is het de trap die ongelooflijk veel gebruikt wordt, maar toch vaak over het hoofd wordt gezien bij het onderhoud. Hierdoor bladdert de verf na verloop van tijd helemaal af en verliest het zijn fraaie aanblik. We kunnen daarom ook je trappen stralen met zand, zodat je weer met een schone lei kunt beginnen.

Zandstralen van je gevel

Ook de buitengevel van je woning raakt na een tijdje flink verweerd door de invloed van onder meer regen, kou en fel zonlicht. Schakel ons daarom snel in als je je gevels wilt laten zandstralen met behulp van onze krachtige compressors. Door het stralen verdwijnen onder meer mos en ander vuil als sneeuw voor de zon. Je gevels zien er voortaan weer als nieuw uit en je woning ziet er weer echt uitnodigend uit.

Het zandstralen van een fietsframe

fietsframe

Ook de velgen en het frame van je fiets kun je door Renovatiewerken JK laten zandstralen. Dit is zeker een goed idee wanneer je fiets nog prima rijdt, maar er niet meer zo fraai uitziet. Oude afgebladderde lak wordt met de zandstraler verwijderd en vervolgens kun je je fiets van een nieuwe poedercoating van de beste kwaliteit laten voorzien.

Zandstralen kan je met een compressor

Voor het zandstralen van je meubelen, deuren, trappen, gevel of fietsframe maken we gebruik van een compressor. Deze blaast vervolgens onder een zeer hoge luchtdruk een straal van minerale zanddeeltjes, glaspareltjes of keramische pareltjes uit. De zanddeeltjes of pareltjes bereiken al snel het oppervlak en ontdoen het vervolgens razendsnel van alle oude lak, verf of vernis. Wat overblijft is het object in zijn natuurlijke en onbehandelde schoonheid. Dit kun je vervolgens weer voorzien van een nieuwe verflaag of coating.

Wat is het verschil met poedercoaten

Wanneer je je fiets hebt laten zandstralen, komt het onbehandelde staal bloot te liggen. Het is nu extra kwetsbaar voor onder meer beschadiging en roestvorming. Kies daarom niet alleen voor zandstralen, maar ook voor poedercoaten. Het verschil tussen deze twee zit hem in het feit dat zandstralen de laklaag verwijdert en het coaten juist een nieuwe laag verf of lak aanbrengt . Dit gebeurt bij beide met behulp van perslucht, met het verschil dat bij het coaten statisch geladen deeltjes op het frame worden aangebracht die vervolgens wordt vastgezet.

Voor meer werk van zandstralen kan u op de website van Atelier JK terecht.

Vraag een gratis offerte aan en bekom de juiste prijs en vergelijk

Heb je nu zelf ook een meubel van eik, fietsframes of velg, gevels, deuren of trappen en wil je deze laten zandstralen? Vraag dan een gratis offerte voor zandstralen aan bij Renovatiewerken JK. We geven je dan een goede indicatie van de kostprijs voor precies jouw klus. Op deze manier kun je je meubels, het frame van je fiets, je trappen of je deuren op een betaalbare wijze een tweede leven geven.

Onze Diensten