Wat is de prijs van een boiler?

prijs boiler

De verschillende soorten ketels

Ketels zijn onderhevig aan voortdurende ontwikkelingen, zowel op technisch als op economisch gebied, en zijn in verschillende categorieën onderverdeeld. Vandaag kunnen we 7 grote families onderscheiden:

Gasketels

Ze zijn de ideale oplossing als de woning is aangesloten op stadsgas, maar ze zijn ook overal elders verkrijgbaar. Ondanks de schommelende gasprijs is deze brandstof nog steeds zeer concurrerend, vooral in vergelijking met olie en elektriciteit.

Oliegestookte ketels

Hoewel een beetje verouderd, zijn ze nog steeds zeer efficiënt, vooral in grote woningen waar grote kamers moeten worden verwarmd. Ze zijn echter niet erg milieuvriendelijk, en de prijs van olie is gekoppeld aan de benzineprijs.

Houtgestookte ketels

Ze zijn zuinig en ecologisch, hebben zich de laatste jaren snel ontwikkeld, en voldoen aan een groeiende vraag van consumenten naar schone verwarming.

Pelletketels

Deze ketels zijn verwant aan de houtverwarmingsketels, maar ze hebben ook het voordeel dat ze praktisch en automatisch zijn: dankzij hun pelletreservoir kan de woning enkele uren ononderbroken worden verwarmd, zonder enige tussenkomst.

Elektrische ketels

Omdat ze te energie-intensief zijn en vaak met een verouderd verwarmingssysteem worden geassocieerd, worden ze steeds vaker opgegeven en worden ze nu alleen nog als reserveverwarming gebruikt.

Condensatieketels

Ze werken op hout, olie of gas en zijn veel milieuvriendelijker dan andere modellen, dankzij hun brandstofbesparend werkingssysteem. Zij behoren tot de nieuwste modellen op de markt en zijn nu al een groot succes.

Combinatieketels

Door twee verschillende energiebronnen (bv. hout en gas) te combineren, kunt u profiteren van de voordelen van beide brandstoffen. Maar ze worden over het algemeen gebruikt door huiseigenaren die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke boiler: zonne-energie wordt gemengd met hout of elektriciteit.

Hoeveel kost een boiler?

De prijs van een verwarmingsketel wordt berekend door twee uitgavenposten in aanmerking te nemen: de aankoop en de installatie van de ketel en het maandelijks budget dat nodig is voor brandstof en/of abonnement. De prijzen hier en in de rest van de site worden gegeven voor een huis van ongeveer 100m².

Voor een gasgestookte ketel moet u rekenen op een bedrag tussen 1.500 en 6.000 euro voor de ketel alleen, en vervolgens een maandelijkse factuur tussen 70 en 150 euro (afhankelijk van het soort gas dat in de ketel wordt gebruikt).

Voor een oliegestookte ketel moet u rekenen op een bedrag tussen 4.000 en 9.000 euro voor de ketel en de tank, en vervolgens een maandelijkse factuur tussen 100 en 140 euro.

Voor een houtgestookte ketel moet u rekenen tussen 2.000 en 18.000 euro voor de ketel alleen, en dan een maandelijkse factuur van ongeveer 60 tot 90 euro.

Voor een pelletketel bedragen de kosten van de ketel alleen al tussen 2.000 en 10.000 euro, gevolgd door een maandelijkse factuur van 60 tot 80 euro.

Voor een elektrische boiler liggen de kosten van de boiler alleen al tussen 1.000 en 6.000 euro, gevolgd door een maandelijkse factuur van 125 tot 200 euro.

Voor een condensatieketel betaalt u tussen € 2.000 en € 6.000 voor de ketel alleen, gevolgd door een maandelijkse factuur van tussen € 50 en € 120 (afhankelijk van de gekozen brandstof voor de ketel).

Voor een combiketel moet u rekenen op een bedrag tussen € 2.000 en € 5.000 voor de ketel alleen, en vervolgens een maandelijkse rekening van tussen € 60 en € 100.

Onze Diensten