Renovatie van het gastentoilet - stap voor stap

gastentoilet renovatie

In een gastentoilet is meestal niet veel ruimte beschikbaar. Daarom moet de renovatie goed doordacht zijn. Dit geldt ook voor de kosten.

1. werkzaamheden voor de renovatie

Alle oude, volumineuze of defecte badkamermeubels worden voor de renovatie verwijderd, inclusief de wastafel en het toilet indien nodig. Ook donkere wand- en vloerbekledingen moeten wijken, omdat ze de ruimte klein en krap doen lijken. Het is raadzaam om de kosten te kennen vooraleer de renovatie te starten en eventueel een kostenberekening op te stellen.

2. het renoveren van de muur en de vloer van het gastentoilet

Voor de vormgeving van de wanden worden lichtgekleurde behangbekledingen gebruikt. De vloer kan worden ontworpen met grote beige tegels en kleine voegen - deze combinatie strekt de ruimte uit. Mozaïeksteen tegels kunnen ook individuele wandzones versieren.

3. de nieuwe wasplaats

De wasruimte kan worden uitgerust met een moderne ruimtebesparende waskom van metaal, glas of keramiek. Onderaan is er ruimte voor een onderkast met ondiepe diepte. Boven de wastafel maakt een grote spiegel zich goed.

4. handdoekhouder en zeepdispenser

Naast de wastafel worden één of twee handdoekhouders gebruikt, die overeenkomen met de fitting of het materiaal van de wastafel. Een zeepdispenser kan aan de andere kant boven de wastafel worden gemonteerd.

5. het vervangen van de WC

Tijdens de renovatie wordt het oude gastentoilet vervangen door een plaatsbesparend toilet dat aan de muur wordt opgehangen. Hierdoor lijkt de ruimte groter en ontstaat er meer beenruimte. Het ziet er vriendelijker uit als de kleur overeenkomt met de wastafel. Toiletkommen voor gastentoiletten zijn meestal wat korter.

Meer over het renoveren van gastentoiletten:

6. open rekken bevestigen

Als de ruimte het toelaat, is het raadzaam om één of twee open rekken of rekken toe te voegen om extra opbergruimte voor gastendoekjes te creëren. Enkele haken aan de muur zijn een alternatief.

7. planning van de verlichting

Het licht in het gastentoilet mag niet te fel zijn, maar ook niet te donker. In bijzonder kleine ruimtes is spiegelverlichting perfect geschikt. Bovendien zorgen halogeenlampen voor een aangenaam licht. De lampen moeten het spiegelgebied verlichten zonder schaduwen.

Badkamerrenovatie: wat kost het?

Wij beantwoorden deze en vele andere vragen op onze badkamerrenovatieonderwerppagina!

Het installeren van een toilet: hoeveel kost het?

Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord op onze prijsradarpagina over het onderwerp toiletinstallatie

Het installeren van een vrijstaande WC: wat kost het?

Deze en vele andere vragen beantwoorden we in onze prijsradar voor vrijstaande wc's.

Onze Diensten