> Badlift kopen in 2020 » Kosten factoren, prijsvoorbeelden en meer

Badlift kopen: welke kosten kunnen we verwachten?

badlift kosten

Iedereen die personen in het huishouden heeft die zorg nodig hebben of voor een familielid moet zorgen, heeft soms hulpmiddelen nodig voor de noodzakelijke persoonlijke hygiëne. In veel gevallen kan een badlift een grote hulp zijn. In ons interview legt de kostencontrole-expert uit welke kosten te verwachten zijn voor een badlift.

Beste badlift in 2020 kopen

Relaxa Badlift

Relaxa Badlift

Bekijk de dagprijs

De Relaxa badlift is een gemotoriseerde badlift ontworpen voor personen die moeite hebben met het in en uit bad gaan.

Met de Relaxa Lift wordt baden weer veilig en eenvoudig. Middels twee knoppen kan de badende persoon zich in en uit het bad laten tillen wanneer deze heeft plaatsgenomen op de versterkte Polypropylene zitband Inclusief gratis afstandsbediening en thermometer. Relaxa Lift badlift.

Molly Bather Badlift

Molly Bather Badlift

Bekijk de dagprijs

De Molly Bather is een badlift die aan al uw eisen voldoet. Hij is zeer handig in gebruik en zorgt ervoor dat u weer zelfstandig een bad kunt nemen. U neemt op het zitvlak plaats en u zakt recht naar beneden.

Badlift Bellavita voor eenvoudig in- en uit bad stappen - met standaard witte bekleding

badlift Bellavita

Bekijk de dagprijs

Hebt u ook een mooi bad in huis, maar wordt het in- en uitstappen af en toe wat moeilijk? Natuurlijk kunt u een badplank of een badkrukje gebruiken, echter blijven dit tussenoplossingen.

Automatische badlift

Automatische badlift

Bekijk de dagprijs

De Bellavita badlift is volledig gemaakt uit kunststof en is één van de lichtste modellen op de markt (9,3 kg). Hij werkt met een batterijlader op lage spanning en is dus volkomen veilig. De lithiumbatterij heeft een oplaadtijd van ongeveer vier uur. De handbediening is absoluut waterdicht en beschikt over duidelijke knoppen. De Bellavita gaat rustig en soepel naar beneden. Er volgt een korte pauze vooraleer de rugleuning traag naar achter inclineert. Bij een te lage batterijstand belet een veiligheidsmechanisme het dalen zodat de lift nooit geblokkeerd raakt beneden in het bad.

Bathing Cushion Badlift

badlift Bathing Cushion

Bekijk de dagprijs

Met deze badlift kunt u volledig en zonder krachtinspanning genieten van uw bad. Eenvoudiger kan het niet, even op de bediening drukken en u wordt rustig op een luchtkussen tot op de bodem van uw bad neergelaten. Na het baden wordt u rustig en gelijkmatig weer uit bad getild.

Badlift voor eenvoudig in- en uit bad stappen - met volledige witte bekleding

eenvoudige badlift

Bekijk de dagprijs

Hebt u ook een mooi bad in huis, maar wordt het in- en uitstappen af en toe wat moeilijk? Natuurlijk kunt u een badplank of een badkrukje gebruiken, echter blijven dit tussenoplossingen.

Petermann Badlift Met Pootjes - 58 cm - Blauw

Petermann Badlift Met Pootjes

Bekijk de dagprijs

Met de Petermann badlift met pootjes kunt u volledig en zonder veel krachtinspanning weer genieten van uw bad. Doormiddel van de bijgeleverde afstandsbediening zakt de badlift van maximaal 58 cm zithoogte geleidelijk het water in. U kunt nu weer heerlijk genieten van uw bad!

Wilt u weer uitstappen? De Petermann badlift tilt u weer omhoog tot een zittende positie waardoor u gemakkelijk weer op kunt staan en u het bad kunt verlaten.

Able2 Badlift - Zachte ondersteuning voor het lichaam

Able2 Badlift

Bekijk de dagprijs

Met deze badlift kunt u volledig en zonder krachtinspanning genieten van uw bad. Eenvoudiger kan het niet, even op de bediening drukken en u wordt rustig op een luchtkussen tot op de bodem van uw bad neergelaten. Na het baden wordt u rustig en gelijkmatig weer uit bad getild.

Vraag: Welke kosten moeten worden ingeschat als u een badlift wilt kopen?

Kostencontrole-expert: Dit hangt sterk af van het type lift dat u wilt kopen. Voor bepaalde soorten beperkingen worden soms alleen bepaalde modellen in aanmerking genomen.

Technisch gezien moet er een onderscheid worden gemaakt:

  • eenvoudige stoeltjesliften
  • opblaasbaar zitkussen
  • doekliften
  • Schommelliften

Eenvoudige stoeltjesliften

Eenvoudige stoeltjesliften
Stoeltjesliften zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen

Eenvoudige stoeltjesliften zijn de eenvoudigste en voordeligste vorm van een badlift. Ze worden voor het baden in de kuip gehesen en met kleefzuigers aan de bodem van de kuip bevestigd. De lift wordt via een bedieningspaneel neergelaten, in sommige gevallen ook via een handslinger, en na het baden weer naar de rand van het bad getild.

Stoeltjesliften zijn relatief omvangrijk en nemen veel ruimte in beslag, maar passen toch in de meeste standaard badkuipen. In de meeste gevallen dekken zorgverzekeraars alleen de kosten van dit type lift. In het algemeen liggen ze rond de 200 tot 300 EUR. Voor mensen die meer dan 140 kg wegen, zijn er maar weinig modellen beschikbaar.

Opblaasbare zitkussens

Opblaasbare zitkussens zijn een iets minder omvangrijke oplossing. Ze worden meestal opgeblazen met behulp van een batterij om erin te kunnen stappen, waarna de lucht in verschillende fasen wordt uitgeademd. Als het bad voorbij is, kunt u de afstandsbediening gebruiken om ze volledig bij te vullen met lucht om eruit te kunnen komen.

De kosten voor opblaasbare zitkussens zijn hoger dan voor gewone stoeltjesliften - in de praktijk kunt u meestal kosten verwachten van ongeveer 650 EUR tot 900 EUR.

Doekliften

In tegenstelling tot stoeltjesliften en zitkussens kunnen doekliften volledig naar de bodem van het bad worden neergelaten. De gebruiker zit op een uitgerekte doek, met een afneembare rugleuning die op de meeste modellen ook als optie verkrijgbaar is.

De aanschafkosten voor doekliften zijn aanzienlijk hoger - hier mag u zeker kosten verwachten in de orde van 1.500 EUR tot 2.500 EUR voor goed geoutilleerde modellen. Indien nodig kunnen er ook installatiekosten worden toegevoegd.

Zwenkliften

Zwenkliften zijn een zeer ruimtebesparende technische oplossing en een goed alternatief, vooral voor rolstoelgebruikers. Afhankelijk van het model kunt u kosten verwachten vanaf ongeveer 1.500 EUR.

Voorbeeld kosten

De dokter schrijft een badlift voor als noodzakelijk hulpmiddel. De zorgverzekeraar keurt het recept goed, maar we kopen een opblaasbaar kussen in plaats van het standaard model.

WerkPrijs
Aankoopprijs840 EUR
Uitkering ziektekostenverzekering300 EUR
eigen bijdrage540 EUR

Dit kostenvoorbeeld verwijst naar een specifiek individueel geval en een specifiek liftmodel. De kosten kunnen uiteraard sterk variëren, afhankelijk van de goedkeuring van de zorgverzekeraar en de gekozen lift.

Vraag: Wat bepaalt de kosten voor de badlift?

Kostencontrole expert: Hier zijn de volgende punten van belang:

badlift prijs
Het type lift heeft een grote invloed op de prijs
  • welk type lift moet worden aangeschaft
  • welk ontwerp en welk functioneel bereik de badlift heeft
  • wat de eigen bijdrage is van de zorgverzekeraar
  • of u een subsidie ontvangt van het fonds voor verantwoorde verpleegkundige zorg
  • of de badlift nu nieuw of tweedehands is gekocht of gehuurd

Vraag: Welke kosten worden gedekt door de ziektekostenverzekering?

Kostencontrole expert: Dit moet altijd worden gecontroleerd in elk individueel geval. Voorwaarde is in ieder geval dat er een medisch voorschrift is. Er moet een verwijzing zijn naar de medische noodzaak en de bijbehorende diagnose. Vergunningen worden over het algemeen alleen verleend als het baden grotendeels zelfstandig kan worden uitgevoerd met behulp van een lift.

Het doktersvoorschrift moet worden voorgelegd aan de zorgverzekeraar en na goedkeuring kan de badlift direct worden aangeschaft of gehuurd. Over het algemeen worden alleen eenvoudige stoeltjesliften goedgekeurd; de kosten voor deze badliften worden ook volledig door de zorgverzekeraar vergoed. In sommige gevallen wordt alleen huurmateriaal ter beschikking gesteld.

Als u een ander model lift wilt hebben, moet u misschien extra betalen. Voor een doeklift in plaats van een eenvoudige stoeltjeslift kunt u bijvoorbeeld verwachten dat u een eigen bijdrage van ongeveer 500 EUR moet betalen.

Als er geen mogelijkheid is om een recept te krijgen of als de badlift wordt afgekeurd, moet u deze volledig zelf kopen.

Bij een bestaand zorgniveau kan ook een subsidie van maximaal 4.000 euro worden verkregen van het ziekenfonds. Dit is echter afhankelijk van het individuele geval. De subsidie wordt toegekend voor maatregelen ter verbetering van de leefomgeving - meestal alleen voor doek- of zwenkliften.

Onze Diensten