Airco’s

Airconditioning plaatsen of mobiele airco’s

Voor airco’s zit je goed bij renovatiewerken-jk.

Installatie van airco’s
Herstellingen
Onderhoud
Mobiele airco
Splitsysteem
Mono-block

En veel meer!

Voordelen airconditioning plaatsen

Een airco installatie biedt tal van voordelen voor particulieren en bedrijven:

  • De temperatuur in het gebouw blijft constant en zorgt voor een comfortabeler gevoel waardoor uw lichaam zich niet constant hoeft aan te passen
  • Een constant binnenklimaat zorgt voor betere prestaties op het werk en thuis
  • Dakappartementen, werfcontainers en zolderruimtes kunnen in de zomer snel opwarmen en een benauwd gevoel veroorzaken. Met een airconditioning-installatie controleert u de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Dit maakt uw leven aanzienlijk behaagijker en aangenamer

Wist u trouwens dat airconditioning meer doet dan alleen maar de lucht koelen?
De installatie filtert de lucht namelijk ook van allerlei onzuiverheden. Ook ultrafijne stofdeeltjes die rondvliegen en we niet altijd kunnen zien.

Boven op de luchtfiltering onttrekt het toestel ook vocht aan de lucht. De kwaliteit van de ingeademde lucht gaat er met een airco gevoelig op vooruit.

Installatie airco door een vakman

De buitenunit wordt veelal een plat dak of tegen de buitenmuur bevestigd. Daarnaast moeten er ook gaten geboord worden in de muur, om de buiten- en binnenunits met elkaar te verbinden. We raden je dan ook aan om de installatie van de airco in je slaapkamer door een vakman te laten doen! Wil je meer weten over de verschillende modellen en over de prijs van airco in je slaapkamer? Vraag het ons gewoon!

Airco herstellen of schoonmaken

Uw airconditioning is toe aan een onderhoud of u wil uw airco laten herstellen of laten schoonmaken? Reken op onze expertise! Het onderhoud van uw airconditioning, warmtepomp- en ventilatiesystemen is één van de belangrijkste factoren voor een optimaal rendement en een lange levensduur van uw installatie.

De prijs van een onderhoudsbeurt verdient u meteen terug door een lagere energiefactuur!

Mobiele airco

Om warmte buiten te houden en binnen een aangename temperatuur te behouden, is een mobiele airco een ideaal hulpmiddel.
Mobiele airco's zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar:

Mono-block systeem
Splitsysteem

Het mono-block systeem komt veruit het meest voor en is eenvoudig te (ver)plaatsen en voert de warme lucht af via een slang naar buiten. Het splitsysteem heeft een hoger koelvermogen en heeft als extra voordeel dat het luidruchtigste deel buiten wordt geplaatst.

Split-airco

De single-split airco is ideaal om één kamer te verkoelen. De split-airconditioner binnen unit wordt in dit geval aangesloten op één buitenunit, zodat de binnen- en de buitenunit een ‘paar’ vormen.

Met multi-split airco kan je meerdere kamers koelen aan de hand van een individuele bediening van elke binnen unit. Er kunnen tot negen binnen units aangesloten worden op één buitenunit. Bovendien zijn er binnen units in verschillende stijlen en groottes verkrijgbaar, zodat je in elke kamer met de geschikte binnen unit kan afwerken.

Verkoelen én verwarmen

Naast koelen kunt u ook verwarmen met airco. Daarvoor heeft u een zogenaamde warmtepomp nodig.

Normaal gezien koelt een airco de binnenlucht en wordt de warmte naar buiten via de buitenunit afgevoerd. Bij een warmtepomp kunt u dankzij een omkeerventiel dat proces omdraaien: de warmtepomp gaat dus binnen verwarmen en de koude lucht naar buiten afvoeren.

Ook voor installatie en herstelling van warmtepompen kunt u ons inschakelen. Ontdek er hier meer over.

Alle mogelijkheden kennen bij ons voor airco’s? Twijfel niet ons te contacteren!

Onze Diensten