Een werfkast laten plaatsen en keuren

Bij elke vorm van nieuwbouw is elektriciteit onmisbaar op de werf. Een ideale manier om je werf tijdelijk van energie te voorzien is door middel van een werfkast, een verplaatsbare elektriciteitskast die voorzien is van alles wat je nodig hebt op het gebied van energiebevoorrading. Renovatiewerken JK neemt je mee om je meer te leren over de onderdelen, de keuring en de prijs van een werfkast.

Plaatsen en keuren van een werfkast

Onderdelen van een werfkast

De werfkast beschikt over alle onderdelen die je nodig hebt om de elektrische installatie op de werf goed te laten functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een aarding, geleiders, een elektrisch bord en stopcontacten. De stopcontacten zijn verbonden aan een aarding. De aarding bestaat vervolgens weer uit een aardingspen of aardingselektrode, een aardingsonderbreker en een aardgeleider. Het elektrisch bord is voorzien van een hoofdschakelaar.

De keuring van je werfkast

Dat de elektrische installatie in je huis van tijd tot tijd gekeurd moet worden wist je natuurlijk al. Bij een werfkast is het in feite niet anders; voordat hij in gebruik genomen mag worden dient hij te zijn goedgekeurd. Enkel op deze manier kan de veiligheid op het gebied van elektriciteit op de werf worden gegarandeerd. Voor deze keuring schakel je een keurder in. Hij beoordeelt je werfkast op onder meer het elektrisch bord, de aarding en de aanwezigheid van minimaal twee stopcontacten en twee automaten. Ook inspecteert de keurder de spreidingsweerstand van zowel de aarding als de isolatie. De keuring wordt afgesloten met een meting van de continuïteit van de aardingsgeleider. Nadat je werfkast goedgekeurd is kun je op de werf direct en zorgeloos aan de slag gaan met de elektriciteit.

Prijs van een werfkast huren bij Renovatiewerken JK

Een werfkast is uitsluitend bedoeld als tijdelijke elektrische installatie en dus kiezen de meeste mensen voor het huren ervan. De aanschaf van een werfkast is ook nergens voor nodig en kost je alleen meer onnodig veel geld. Een stuk handiger en voordeliger is om te kiezen voor het huren van een werfkast. Dit kan bij allerlei bedrijven in jouw buurt en dus ook bij Renovatiewerken JK. Reken op een gemiddelde huurprijs van €10 tot €15 uur per maand (exclusief BTW en keuring) voor een werfkast. Vergelijk dit maar eens met de aanschafprijs van een nieuwe werfkast: ruim €500 voor een instapexemplaar en aanzienlijk meer wanneer je een uitgebreide werfkast wilt kopen. Kun je wel wat advies gebruiken bij het vinden van de juiste werfkast? Neem dan contact op met Renovatiewerken JK. We helpen je graag bij alles wat er komt kijken bij het installeren en keuren van jouw nieuwe werfkast. Via de offertepagina op onze website kun je heel eenvoudig de prijzen van diverse erkende elektriciens aanvragen. Op deze manier kun je een goede vergelijking maken van de verschillende aanbieders en zo komen tot de beste prijs voor je werfkast. Het aanvragen van de offertes is overigens geheel kosteloos en vrijblijvend.

Onze Diensten