Prijs elektricien per uur

Als je een nieuw elektriciteitsleiding in je huis moet hebben, er moet een leiding verlegd worden of er moet een nieuwe lichtschakelaar komen dan is dit niet een klus die de meeste mensen zelf kunnen doen. Graag wil je natuurlijk op voorhand weten wat dat jou gaat kosten. Het uurloon van een elektricien bedraagt gemiddeld €35.Elektriciteit is een complex gebeuren dat goed aangesloten moet worden anders krijg je problemen en kan er kortsluiting ontstaan. In het ergste geval kan foutief aangelegde elektra levensgevaarlijk zijn en zelf de oorzaak van brand zijn. Het is daarom belangrijk dat je elektriciteitswerken goed gedaan worden en het liefste door een professioneel en vakkundige elektricien. Hierbij moet je rekening houden dat elektriciteit leggen door een elektricien soms best wel in de kosten kan lopen.

Hoeveel kost een elektricien?

De prijs die je betaald voor het inhuren van een elektricien kan afhangen van de grootte van het project. Heb je een groot project, dan zal een elektricien vaak minder kosten, dan wanneer er enkel een stopcontact geïnstalleerd moet worden. Immers voor een klein project komen er allemaal extra lasten voor de elektricien bij kijken die de moeite meer waard zijn bij een groot project dan een klein project. Ook of je een zelfstandige elektricien inhuurt of een groot elektriciteitsbedrijf kan verschil uitmaken. Een zelfstandige elektricien zal veelal goedkoper zijn dan een grote onderneming. Een zelfstandige elektricien zal meer moeite hebben om klanten te trekken en zich daardoor goedkoper in de markt zetten. De mate van ervaring kan ook een rol spelen. Ervaren elektriciens die zeer vakkundig zijn kunnen aan de top zitten van het salaris in tegenstelling tot een beginner die net zijn opleiding heeft afgerond. Je zult dan de keuze moeten maken of prijs belangrijker is dan deskundigheid.

Gemiddeld ligt het uurloon van een elektricien rond de € 25,- en de € 50,-. De gemiddelde prijs die je voor een elektricien dan betaald is € 35,-. Dit is een goed bedrag om mee te rekenen als je een begroting gaat opstellen voor je project. De prijzen kunnen per elektricien flink verschillen. Het loont zich dus om bij verscheidene elektriciens een offerte op te vragen zodat je prijzen kunt gaan vergelijken.

prijs elektricien per uur

Een erkende elektricien inschakelen

Wanneer je naar informatie over elektriciens zoekt op internet vind je genoeg ‘elektriciens’ die hun diensten aanbieden via de tweedehandswebsites. Of dit betrouwbare en vakkundige elektriciens zijn valt nog te bezien. Soms is het gewoon iemand die wat bijklust en ooit eens wat ervaring met elektriciteit heeft opgedaan. Dit is geen erkende elektriciteit en je kunt daar niet volop op vertrouwen. Kies dus altijd een betrouwbare en erkende elektricien. Van een erkende elektricien mag je vakmanschap verwachten en kennis van regels. Heel belangrijk is ook dat je garantie op de werkzaamheden krijgt. Als er achteraf iets mis blijkt te zijn kun je daar altijd weer op terugvallen. Ga daarom ook nooit in zee met een elektricien die geen garantie afgeeft.

Is materiaal inbegrepen?

Heb je eenvoudige klus, dan kan een elektricien af met het materiaal wat hij standaard bij zicht heeft. Hooguit wordt daar dan een kleine bijdrage voor gevraagd. Bij grotere of specifieke klussen zal de elektricien daar materiaal voor moeten inkopen. Het is afhankelijk wat je met de elektricien hebt afgesproken of de kosten daarvoor apart aan je doorberekend worden. Je kunt ook een totaalprijs voor het project hebben afgesproken met de elektricien, waarin uurloon en materiaal in betrokken is. Dit geldt meestal voor erg grote projecten. Voor het aanleggen of verleggen van een leiding moet je rekening houden dat naast het uurloon je ook een bedrag aan kosten moeten betalen voor het aangeschafte materiaal. Een voordeel is dan wel dat een elektricien zijn materiaal tegen 6% btw kan inkopen en niet het gebruikelijke tarief van 21%. Hier bespaar je dus al 15% op. Ook kan een elektricien groot inkopen bij een groothandel met korting en het kan zijn dat hij zijn korting doorberekend aan zijn klanten.

Prijzen werkzaamheden Elektricien

Er zijn voor enkele werkzaamheden van een elektricien globale prijzen te geven, zodat je ongeveer weet waar je vanuit kunt gaan.

  • Leggen van elektriciteitsnetwerk – € 7.000,- tot € 10.000,-
  • Vervanging stopcontact – € 30,- tot € 50,-
  • Plaatsen inbouwstopcontact – € 60,- tot € 120,-
  • Aanleggen verlichting (9 tot 16 lichtpunten) – € 1.600,- tot € 1.900,-
  • Aanleggen verlichting (1 tot 2 lichtpunten) – € 150,- tot € 250,-
  • Vervanging meterkast – € 350,- tot € 550,-
  • Aanleggen domoticasysteem – € 6.500,-

Een domoticasysteem is een systeem waarmee je vanuit één punt met een smartphone of tablet alles kunt regelen dat op elektriciteit is aangesloten. Denk aan verlichting, gordijnen en zonwering. Lees hier meer over de domoticamogelijkheden.

Onze Diensten